Buscar este blog

jueves, 21 de abril de 2011

Espirals de sobrassada i formatge


I aquí va una altra recepta amb aquesta pasta de full, tant versàtil, bona i fàcil de tractar. Ja sabeu que en sóc fan.
Personalment, prefereixo el farcit de sobrassada i formatge, que el de pernil i formatge, el vaig trobar més gustós, menys sec...en fi, que millor no fer-ne gaire sovint.

Espero que la prepareu, un dia d'aquests de setmana santa, que amb aquesta pluja que està caient ara mateix, no vé de gust anar enlloc ni gairebé cuinar. Un bol ple d'espirals de sobrassada, amb una gaseosa i una peli, estirada al sofà coberta amb la manta, n'hi ha més que suficient per ser feliç!!

Que vagi de gust!!

Ingredients:

- 1 làmina de pasta de full

- 100 g de sobrassada per untar

-100 g de 4 formatges ratllat

- un grapat de pinyons

- ou batut per pintar

Preparació:

1. Estendre la pasta de full i untar-la tota ella amb la sobrassada. Un cop untada, espolsar-hi pinyons per sobre i, després, el formatge ratllat.

2. Seguidament, embolicar la pasta de full d'un cantó a l'altra, de manera que quedi com un braç de gitano.

3. Amb un ganivet ben esmolat, fer talls d'un centímetre aproximadament i disposar'ls a una placa de forn forrada amb paper sulfuritzat (paper de forn).

4. Mentre anem disposant les espirals sobre la placa, les anem aixafant una mica amb els dits o amb la fulla del ganivet, per tal què no pugin tant a l'hora de coure-les i quedin amb una forma més vistosa.

5. Finalment, pintar cada espiral amb ou batut perquè tinguin un color daurat i introduir al forn preescalfat a 200ºC durant 10-15 minuts, fins que veiem un color torradet.

Calentones estan...Mmmm.....Venen ganes de fer-hi una queixalada, oi?? Doncs animeu-vos que no us defraudaràn!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!