Buscar este blog

lunes, 25 de abril de 2011

MONA de PASQUA 2011

Ahir vam celebrar el dinar de Pasqua a casa de la matriarca de la família del meu novio. I com que ell és el padrí del seu nebot, en Mario, jo vaig decidir fer una mona especial per ell, ja que només té 3 anys.

La recepta la vaig treure del la cuina de casa, gràcies Gemma per la recepta, estava boníssim i pràcticament no en va quedar!!

És un pastís tipo mousse, perquè està fet amb gelatina, però als nens petits segur que els hi encantarà. Hi va haver opinions de tot tipus, alguns deien que tenia gust a petit suisse (del que realment està fet), i d'altres a frigo pie. Aviat us deixaré una recepta de "frigo pie" amb aquests mateixos ingredients, ja veureu que bo és.

Us deixo la recepta perquè jo vaig utilitzar un motlle desmotllable de 24 cm de diàmetre, per tant, els ingredients també els vaig haver d'augmentar.
El nom de la mona és :

PASTÍS DE PETIT SUISSE

Ingredients:

PER LA BASE:

- 150 g de galeta

- 60 g de mantega

PEL FARCIT:

- 9 petit suisse danonino de maduixa

- 8 fulles de gelatina

- 300 ml de nata per muntar

- 300 ml de llet semidesnatada

- 150 g de sucre

PER LA COBERTURA:

- Un pot de mermelada de maduixa

- 3 fulles de gelatina

- ous kinder, lacasitos, plomes...

Preparació:

1. Primer triturarem les galetes fins que quedi una pols ben fina i la barrejarem amb la mantega que haurem desfet al microones, vigilant que no se'ns cremi.

2. Distribuirem la barreja a la base del motlle i el deixarem refredar a la nevera una hora.

3. Seguidament posarem les 8 fulles de gelatina en remull amb aigua freda, i un cop toves les mesclarem amb la meitat de la llet que haurem fet bullir al microones. Barregem perquè es desfacin bé.

4. En un bol col·loquem la resta d'ingredients del farcit, els petit suisse, la nata, la resta de la llet i el sucre i ho triturem. Hi evoquem la llet amb la gelatina i tornem a triturar perquè tot quedi ben homogeni i ben mesclat.

5. Ho evoquem sobre la base de galeta i ho deixem un parell d'hores fins que qualli.

6. Finalment, estovem amb aigua les 3 fulles de gelatina i, un cop toves, les barregem amb 3 cullerades d'aigua que haurem fet bullir, i seguidament ho introduim a la mermelada de maduixa. Amb una cullera ho mesclem bé i ho evoquem sobre tota la superfícia del pastís, també és el moment de col·locar els ous kinder, i els lacasitos.

7. Deixem quallar bé, millor d'un dia per l'altra, i ja es podrà servir, sortit de la nevera ben fresc. Si voleu, podeu posar-ho al congelador dues hores abans de menjar, la textura serà més consistent, no tan gelatinosa, i quedarà com un pastís gelat. Ho recomano.

Tot i que sembla molta feinada, en realitat no n'és tanta, i el resultat, realment, val la pena, que aprofiti!!!

6 comentarios:

  1. Gracias, pero sobretodo estaba bueniisimaa!! ;-) se acabó demasiado rápido!

    ResponderEliminar
  2. Je je je... jo també penso que recorda el gust del frigo pie :)

    ResponderEliminar
  3. Hei, quina gracia, una Mona amb gust de maduixa. La veritat, molt original...
    Petonets

    ResponderEliminar
  4. una mona alternativa súper original!!!! segur que el fillol va quedar encantat!!! petonets guapa

    ResponderEliminar
  5. Oi que sí, Gemma, el frigo pie el fan amb aquests ingredients segur!!
    GEMMA, una mona original, la veritat és que era la única casolana, tothom va dur mones comprades
    El fillol estava més atent dels ous kinder que per la resta de pastís, els adults vam ser els que més el vam disfrutar!! jaja .

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!