Buscar este blog

domingo, 22 de abril de 2012

Tartaletes dolçes per Sant Jordi

Jo reivindico Sant Jordi com el dia dels enamorats!!!

El dia de Sant Valentí no se qui se'l va inventar, però una cosa és clara, no té ni la llegenda, ni la història, ni la cultura, ni res que s'assembli a la nostra diada de Sant Jordi. Les paradetes de llibres a les Rambles, els vendedors de roses a totes les cantonades de qualsevol poble o ciutat, el caliu del bon temps, l'olor de la rosa acabada de tallar.....és un dia màgic que ningú pot passar per alt, sobretot perquè no es pot encara que es vulgui. Es respira a l'ambient.

Aquest any, les nostres companyes d'ENFOGONA'T (la Marina de Tapa't de Tapes i  la Clara de Quins Fogons!) ens han proposat com a recepta d'inaguració, tot un mèrit, elaborar un plat per Sant Jordi. No en conec gaires, el pa de Sant Jordi, el pastís que van elaborar una vegada per tv3, i poca cosa més. Així que vaig decidir inventar-me la recepta, i després d'algunes proves que van resultar ser un fracàs, vaig provar de fer-ne una que, si més no, era curiosa.

Doncs aquí us presento la meva recepta per l'ENFOGONA'T per Sant Jordi, unes tartaletes individuals de crema de mango i puré de maduixa, senzilles però molt bones. Ah, i acompanyades d'un detall que no puc passar per alt ja que ha estat el que més feina m'ha donat, la rosa de Sant Jordi!!

Ingredients:

- Massa brisa 
- 2 mangos madurs
- 200 g mató
- 4 cullerades de sucre
- Maduixes

PER LA ROSA DE FONDANT:
- 50 g de núvols de sucre
- 100 g sucre glaç 
- Colorant vermell
- Fulles de menta


Procediment:
1. Primer farem les roses amb fondant. Desfarem els núvols de sucre al microones vigilant cada 10 segons, fins que estiguin desfets. Ho barrejarem amb el doble de quantitat de sucre glaç i unes gotetes de colorant vermell, per donar-li un color més semblant a la rosa.

2. Quan tinguem la barreja feta una bola que no se'ns enganxa a les mans, procedirem a fer la forma de la rosa. Jo ho vaig fer mirant aquest video: http://www.youtube.com/watch?v=FUn_bsH0IOw. Reservarem a la nevera.

3. Per fer les tartaletes, tallarem rodones de masa brisa de la mida de les cassoletes que utilitzarem per emplatar **. Les punxarem amb una forquilla i les courem al forn preescalfat a 200ºC durant uns 15 minuts, fins que quedin daurades. Deixem refredar.

4. A part, triturarem els dos mangos tallats amb el mató i dues cullerades de sucre. Per una altra banda, triturarem les maduixes amb el sucre restant.

5. Per la presentació, omplirem la base de les tartaletes amb la barreja de mango i mató. Farem 4 línies a la superfície amb un ganivet perquè les maduixes triturares es mantenguin dins els solcs, sense barrejar-se amb el mango.

6. Finalment, decorarem amb la rosa de fondant i dues fulles de menta, que faran l'efecte de ser les fulles de la rosa.



** UN CONSELL: unteu les cassoletes amb mantega o poseu-hi un paper sulfuritzat, perquè si no us quedarà la massa brisa enganxada, com en el meu cas, i fa mooolta ràbia!

És un postre lleugerament dolç, equilibrat i digestiu. Ideal per obtenir la força necessària per seguir passejant per les paradetes de llibres.

Feliç dia de Sant Jordi!!!

.....i Bon Profit!!!

34 comentarios:

  1. La presentació és fenomenal i sembla que la combinació també ha de ser deliciosa!!! Que passis una bona diada de Sant Jordi

    ResponderEliminar
  2. M'encanten! Moltes gràcies per participar, Roser. La rosa t'ha quedat divina i la maduixa amb el mango... Mmmmm!!! Un petó, guapa

    ResponderEliminar
  3. Hola guapa tu

    Si senyora, pensem igual, Visca Sant Jordi, i les teves tartaletes, que te han quedat per posar-hi el dit i xupar-tel

    mil petonets Susanna

    ResponderEliminar
  4. Ole, ole!! Nou postre per Sant Jordi, t'ha quedat molt mono!!
    Petonets guapa
    Sandra

    ResponderEliminar
  5. Roser t'ha quedat un plat ben maco!!! Una molt bona invenció amb una presentació perfecta per aquest dia! Com tu dius és un dia molt bonic i crec que molt especial, m'encanta! Petons

    ResponderEliminar
  6. Quin plato mes bonic!!:P que visca Sant Jordi!
    petons i espero a la teva visita

    ResponderEliminar
  7. Nunca las he comido y me encantaría no dejar pasar un minuto más.

    ResponderEliminar
  8. Roser t'han quedat unes tartaletes molt maques.
    BONA DIADA DE SANT JORDI

    ResponderEliminar
  9. Que divertidas, me encanta tu receta, felicidades amiga.
    Un beso.

    ResponderEliminar
  10. Unas tartaletas riquisimas ,para celebrar un gran dia
    Pasatelo muy bien Roser
    besinos

    ResponderEliminar
  11. Segur que serveixen per agafar forçes per mirar molts llibres....
    Petonets.

    ResponderEliminar
  12. Carai Roser, quines postres més boniques i catalanitzades! Gràcies per donar a conèixer l'Enfogonat, ara vaig a xefardejar què en diuen...

    Bona diada! (estic d'acord amb tu que ÉS el dia dels enamorats!!)

    ResponderEliminar
  13. Es una traición que siempre he envidiado, con lo que me gustan a mi los libros, y por el centro de la peninsula no se estila.
    Las tartaletas se ven fantásticas.
    Un besito.

    ResponderEliminar
  14. una bona opció per demà!!!! molts petonets guapa

    ResponderEliminar
  15. no me importaria que me dieras una de esas tartaletas
    te he contestado en el blog pero por si no lo ves, creo que la mermelada quedaria perfecta en aperitivos salados


    ¡¡besos¡¡

    ResponderEliminar
  16. Pues tu invento se ve muy apropiado para la ocasión roser, además de que deben estar bien ricas esas tartaletas
    Besitos

    ResponderEliminar
  17. Qué bo! Feliç dia de sant jordi!

    ResponderEliminar
  18. La crema amb mango i mató m'encanta! I les roses de fondant t'han quedat perfecctes, quina feinada!!!
    Bon st Jordi!

    ResponderEliminar
  19. Oh! què bones!!! Bon Sant Jordi!!

    ResponderEliminar
  20. T'ha quedat molt bé, la combinació ha d'estar molt bona.
    Que pasis una bona diada de St. Jordi!

    ResponderEliminar
  21. Unes postres molt nostrades, amb el mató, i per altra banda, exòtiques pel mango. Deuen ser bones i refrescants. Bona diada!
    Marta

    ResponderEliminar
  22. Un postre muy rico Roser y ya te has lanzado con el fondant, a mí personalmente me gusta más verlo que comérmelo, pero es una opción de decoración muy resultona. Feliz día guapa

    ResponderEliminar
  23. Que bien te han quedado las tartaletas Roser, eres una artista,
    Petonets guapa

    ResponderEliminar
  24. Que receta mas buenaaaaaaaa
    Espero que hayas pasado un buen día festivo!
    Un besito ^^
    http://janakitchen.blogspot.com

    ResponderEliminar
  25. Tens tota la raó. La diada de St. Jordi és nostra i l'hem de reivindicar. Nosaltres tampoc celebrem St. Valentí. No ens hi hem sentit mai identificats. És com Halloween. És trist, però, veure com les coses de fora tenen més rellevància que no les d'aquí. Aquestes tradicions no s'han de perdre. I una manera és fer receptes que ens hi recordin però, el millor, és fer-les pensant en el dia.

    Aquestes tartaletes tenen un aspecte deliciós. Quin goig les 4 barres!

    Espero que hagin passat una bona diada.
    Una abraçada!

    ResponderEliminar
  26. La verdad es que es un día muy bonito y el ambiente es extraordinario, como extraordinaria es tu receta, me ha encantado, es muy apropiada para celebrar un día tan especial como este

    Un fuerte abrazo

    ResponderEliminar
  27. Me encanta la receta que has echo! tiene una pinta tremenda :)
    hoysonrioalespejo.blogspot.com

    ResponderEliminar
  28. T'han quedat genials aquestes tartaletes de St. Jordi, molt originals!. Petons guapa.
    www.miscositassrv.blogspot.com

    ResponderEliminar
  29. Roser, espero que hagis passat un bon Sant Jordi, jo el vaig gaudir molt.
    Unas tartaletes molt originals i amb una decoració molt maca.
    Enhorabona.
    Petons.

    ResponderEliminar
  30. Postre delicioso y una vista muy bonita, muchos besos.

    ResponderEliminar
  31. Xafardejant per aquí he vist aquesta recepta: m'encanten tot el que siguin tartaletes, pasta de full, masa brisa... Quina pinta més bona i a més que mones t'han quedat Roser!

    Felicitats pel teu blog!

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!