Buscar este blog

domingo, 11 de noviembre de 2012

Pastís de formatge ricotta (o mató)

El formatge, la meva debilitat, igual que el pastís de formatge, tant dolç com salat.

Algún dia m'agradaria fer-vos el pastís de formatge salat, però no recordo la recepta ni tampoc era meva, però ja la buscaré, i la trobaré, ja!

De moment, us deixo amb un pastís dolçet de ricotta, un formatge fresc italià de gust molt semblant al mató i textura molt semblant a la philadelphia. Un formatge fresc perfecte vaja.

Ingredients:

- 200 g ricotta
- 2 ous
- 75 g sucre

- mermelada de fruits vermells (per decorar)

- mantega (pel motlle)


Preparació:

1. Triturar la ricotta, els ous i el sucre, i afegir-ho a un motlle d'alumini untat amb mantega. També podeu batre les clares d'ou a punt de nou, i incorporar-les a la resta d'ingredients a l'últim moment evitant que baixin. Amb això aconseguiu que el pastís puji una mica més i sigui més esponjós!

Si volem, podem fer la típica base de galeta i mantega. Per això necessitariem 100 g de galetes triturades i barrejades amb 50 g de mantega.

2. Ho coem al forn preescalfat a 200ºC durant uns 20-25 minuts. Feu la prova de punxar-lo amb el ganivet.

3. Quan estigui fred el desmotllem i li posem a la superfície una capa de mermelada, o ho deixem al costat, a modo de decoració, perquè n'agafi qui en vulgui.


El contrast dolç i àcid és molt bo (els contrastos M'ENCANTEN).

Facilet i amb pocs ingredients. Si el voleu més gran o alt ja sabeu, a multiplicar les quantitats.

Bon profit!

Agrair a Lolines el premi que m'ha otorgat!


Ara, a respondre preguntes:

UN LLIBRE: CUENTA CONMIGO (JORGE BUCAY)
UNA CANCIÓ: L'EMPORDÀ (SOPA DE CABRA)
UNA CIUTAT: BARCELONA
UN MENJAR: L'ESCUDELLA DE LA IAIA
UN COLOR: BLAU
BARRA DE LLAVIS O MÀSCARA DE PESTANYES: NO N'ACOSTUMO A UTILITZAR
UNA PEL·LÍCULA: LOVE ACTUALLY
BÀSIC A L'ARMARI: PENJADORS (SEMPRE ME'N FALTEN)

Li otorgo el premi a:

http://elraconetdelamevacuina.blogspot.com.es/
http://estoneslliures.blogspot.com.es/
http://cageles.blogspot.com.es/
 http://quimalesmevesreceptes.blogspot.com.es
http://lacocinadepinky.blogspot.com.es
http://acabatdefer.blogspot.com.es
http://deliciosmos.blogspot.com.es
http://deliciesculinariescris.blogspot.com.es
http://elpucherodenora.blogspot.com.es
http://amanida-animada.blogspot.com.es

26 comentarios:

  1. uuoooo quin pastís més bó Roser!! a mí també m'encanta el formatge!! =) i amb aquesta melmelada ha d'estar insuperable!! El faré!!
    i un premi?? què bé!!!!!! moltes gràcies maca, ets un solet!
    Petonets

    ResponderEliminar
  2. HOla Roser quin pastis més bó ............ t'he de confesar una cosa no n'he fet mai de pastis de formatge ......... a veure si m'animo a fer-ne I tú a fer els bracets de crema que són molt fàcils.
    petons ..........i moltes fràcies pel premi.

    ResponderEliminar
  3. Jo tampoc he fet mai pastis de formatge i crc que ja va sent hora,no???
    La teva recepta em sembla ben sencilla i bona...
    Petonets.

    ResponderEliminar
  4. Què resultons que són aquests pastissos de formatge. Quina pinta que fa! Felicitats pel premi :)
    Marta

    ResponderEliminar
  5. Felicitats pel premi Roser!!
    Nosaltres també som unes addictes als formatges i com a tal ens encanten els pastissos!
    Aquest teu és molt senzillet de fer però queda molt bé!
    ptns!!

    ResponderEliminar
  6. Ooooohh!, buena no! buenísima tiene que estar esta tarta. Adoro las tartas de queso y esta tiene una pinta espectacular.

    Como siempre muchas gracias!!!

    :-)

    ResponderEliminar
  7. También es una de mis debilidades así que nada, yo te ayudo a comértelas y repartimos kilos jajaja

    besos

    ResponderEliminar
  8. Deliciós, Roser!! Aquest pastís, fet amb mató, m'agrada més que el de formatge clàssic i a casa vola en dos minuts!!! He he .Petons

    ResponderEliminar
  9. A casa també som fans del formatge, i un pastís com aquest seria un èxit segur!

    ResponderEliminar
  10. Roser ,en primer lugar gracias por acordarte de mi ,eres un sol
    La tarta de ricotta ,estupenda ,se ve suave y deliciosa
    besinos guapa

    ResponderEliminar
  11. Creo que ese tipo de tartas son las más ricas, me encantan
    Besitos

    ResponderEliminar
  12. Jo també soc fan de tots els pastissos de formtage, m'encanten!
    I combinat amb la melmeada queda boníssim.

    ResponderEliminar
  13. otro fan de los pasteles de queso irresistibles¡¡ muy bueno el tuyo y con la mermelada mas bueno aun
    bona setmana
    peto

    ResponderEliminar
  14. què bons els pastissos de formatge ! amb aquest de ricota i melmelada de fruits vermells segur que vas triomfar!!! bona setmana!

    ResponderEliminar
  15. El pastís de formatges va ser una de les meves primeres entrades, mmmm deliciós!!!

    ResponderEliminar
  16. Como me gustan todos los dulces con queso, se vé muy rica nena
    Besotes guapisima

    ResponderEliminar
  17. Com m'agraden els pastissos de formatge com aquest, amb mató i fets a casa?

    ResponderEliminar
  18. a casa som super fans dels pastissos de formatge!!! molts petonets guapa

    ResponderEliminar
  19. Olé mi niña, que me has dado otro premio, eres un sol, muchas gracias bombón. Y encima acompañado de esta tarta tan rica, más no se puede pedir. Un abrazo enorme.

    ResponderEliminar
  20. Hola guapa, acabo de veure aquesta enrtada !!!! moltíssimes gràcies per pensar en mi !!!! Aquesta pastís de formatge m'encanta, mai he fet servir mató per fer-ho i m'agrada molt la idea. Moltes gràcies per la recepta.
    Petonets

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!