Buscar este blog

martes, 19 de febrero de 2013

Cassoleta de bacallà i fals caviar de mill

La web Anar de Tapes ha iniciat el mes de febrer un concurs de receptes Mossegades, on ens proposen elaborar una tapa o barqueta.

Participo al concurs elaborant una tapa inspirada en el mar, ja que està formada per bacallà i un fals caviar, el mill, un cereal molt utilitzat a l'orient. I és negre perquè li he posat una bosseta de tinta de calamar a l'aigua d'ebullició!

Queda un plat sofisticat, cruixent, melós i saborós, alhora. 

Ingredients (per a 4 persones):

- 4 làmines de pasta fil·lo
- Mantega

PEL PURÉ DE BACALLÀ

- 250 g de bacallà dessalat
- 40 ml llet
- 1 ceba
- Oli d'oliva

PEL FALS CAVIAR DE MILL

- 100 g de mill
- 1 bosseta de tinta de calamar
- Aigua mineral 
- Sal

PER LA SALSA DE PEBROTS 

- 150 g pebrots del piquillo en conserva
- 100 g salsa tomàquet

- Julivert


Preparació:

1. Per cada cassoleta de pasta fil·lo, dividirem cada làmina en 4 parts i les pintarem amb mantega desfeta. Les col·loquem una sobre l'altre i les afegim dins un motlle. Així amb les 4 cassoletes. Les courem al forn preescalfat a 200º fins que agafin color daurat vigilant que no es cremin.

2. Pel puré de bacallà, saltejarem una ceba amb oli a un cassó. Quan començi a agafar color afegirem el bacallà i la llet. Deixarem coure 5 minuts i triturarem. Reservem.

3. En un altre cassó bullirem el mill amb aigua i una bosseta de tinta negra, durant uns 15 minuts, fins que l'aigua hagi evaporat del tot. Reservem.

4. Per la salsa, triturarem la salsa de tomàquet amb el pebrots del piquillo en conserva.

5. Per emplatar, traiem amb molt de compte la cassoleta del motlle on l'hem cuit (pot ser una tassa, un motlle d'alumini...) i hi afegirem, en un cantó, el puré de bacallà, i en l'altre el fals caviar de mill. Finalment, decorem amb la salsa de pebrots i tomàquet i espolsem julivert picat.


Us agrada?! La veritat que queda molt ben presentat i de gust és bonissim a més de ser un plat complet, mill, bacallà i pebrots!

Ara només falta que em voteu (A PARTIR DEL DIA 21, A L'ADREÇA DE "ANAR DE TAPES") i ja seré feliç!

Bon profit!

22 comentarios:

  1. Respuestas
    1. encara no, a partir del dia 21!! a l'adreça on he posaat l'enllaç del AnarDeTapes!! ;-)

      Eliminar
  2. Una curiosa tapa bien presentada, entra por la vista.
    Un petó.

    ResponderEliminar
  3. Roser mucha suerte en el concurso porque esta cazuelita te ha quedado riquísima, besitos guapa

    ResponderEliminar
  4. Roser, ha de ser molt bona aquesta cassoleta de bacallà.

    ResponderEliminar
  5. Doncs alli anirem a votar!!! crec que t'ha quedat molt bé! Petons

    ResponderEliminar
  6. Bonissima...el bacallà m´agrada molt, aquesta cassoleta es una forma diferent de prepar-la...la provarem a fer.

    ResponderEliminar
  7. Suerte amiga, espero que tengas éxito en el concurso.
    Besos.

    ResponderEliminar
  8. ostres, que original!! que tinguis sort!!!

    ResponderEliminar
  9. Roser, sort en el concurs, la recepta val un bon premi, és estupenda.

    ResponderEliminar
  10. oh! aquesta recepta és genial... fals caviar de mill!! Això sí que és crear una mossegada. Petons!

    ResponderEliminar
  11. Genial roser super original i uns sabors molt ben trobats. sort!!!

    ResponderEliminar
  12. Genial roser super original i uns sabors molt ben trobats. sort!!!

    ResponderEliminar
  13. La idea del fals caviar em sembla molt diveritda i original.
    I presentat en aquestes cassoletes de fil·lo queda molt vistós.

    ResponderEliminar
  14. No sé si ganarás el premio, pero ten por seguro que has hecho una gran tapa, muy original, el falso caviar es un puntazo ;)

    Abrazos

    ResponderEliminar
  15. moltísssssssssima sort Roser!!!! es una bona recepta. petonets

    ResponderEliminar
  16. Menuda pinta tiene tu tapa. Se ve deliciosa. No me voy a acordar pero recuerdame mañana que te vote.

    ResponderEliminar
  17. quin mosset més bo, sort Roser, bsts

    ResponderEliminar
  18. Molt bona pensada el fals caviar!! Sort!

    ResponderEliminar
  19. Una recepta original, espero que tinguis sort
    Petons

    ResponderEliminar
  20. Un plat sorprenent, m'agrada molt la combinació.
    Una abraçada

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!