Buscar este blog

lunes, 11 de noviembre de 2013

Moniato " a la brava "

Per què sempre hem de menjar patates amb la salsa brava?

No és temps de moniatos??! Doncs a fer moniatos "a la brava"!!

Vaig fer una salsa de maionesa picant per acompanyar el plat, i ens va agradar moltíssim amb la dolçor del moniato! Repetirem! I us animo a tastar-ho, que és molt fàcil!

Ingredients:

- 2 moniatos
- sal maldon
- Oli girasol
- Farina

PER LA SALSA:

- 1 ou
- 60 ml oli de girasol
- 40 ml oli d'oliva
- All i julivert sec picat
- 1 cullerada de formatge per untar
- Sal
- 1/2 bitxo fresc


Preparació:

1. Bullim el moniato amb pell fins que estigui cuit. Un cop fred, el pelem i el tallem a daus. L'arrebossem amb farina i el fregim a una paella amb oli de girasol ben calent. Escorrem i reservem amb paper absorbent. Salem els trossos de moniato amb sal maldon.

2. Per la salsa, fiquem un ou dins un bol, juntament amb els olis, l'all, el julivert, la sal i el bitxo talladet, tot a l'hora. Ho batem amb la batedora fins que se'ns formi una maionesa. Quan ja estigui muntada afegim la cullerada de formatge i tornem a muntar. 

3. Servim el moniato amb la salsa blanca brava per sobre. Posem al resta a una salsera, que no en quedarà ni gota!

La clàssica tapa de patates braves versionada!

Bon profit!

28 comentarios:

  1. Quina idea més bona Roser! Una proposta molt interessant, fer aquest canvi de patates per moniatos, què oblidats que els tenim!
    Prenc bona nota que segur que amb aquest plat sorprendré a més d'un!

    Petons!

    ResponderEliminar
  2. M'agrada la idea de braves amb boniato. JO n'he fet xips, pero bravas no s'he m'havia acudit.
    Petons

    ResponderEliminar
  3. Ostres!! quina idea més original!! no se m'hagués acudit mai fer braves de moniato! M'apunto la idea que m'ha agradat molt!
    Petons

    ResponderEliminar
  4. Plas, plas, plas! Molt bona idea, Roser! Ho provaré, perquè el moniato m'encanta, i les braves encara més! Ha ha ha. Petons

    ResponderEliminar
  5. Quina bona idea!!! Llàstima que a mi el moniato no m'agrada però aquesta salsa ha de ser tant bona que segur que fa que el monito sigui millor.
    Petonets

    ResponderEliminar
  6. Quin constrast!!! i amb una clareta ja és demasié.

    ResponderEliminar
  7. Hola,
    Aquesta si que és bona. Em sembla una idea genial per fer!!!!
    Petons

    ResponderEliminar
  8. Li dones un tomb divertit a les braves... Bona idea!
    Marta

    ResponderEliminar
  9. Caram Roser, la veritat és que mai he fet moniatos a la Brava.,
      Peeeeero, si les patates estan boníssimes doncs, els moniatos, també.

    ResponderEliminar
  10. Sí senyora, molt ben fet! A casa durant la temporada substituim les patates per moniatos, així que aquests moniatos a la brava em semblen sensacionals!

    ResponderEliminar
  11. no he menjat mai els moniatos així, què bons!!!

    ResponderEliminar
  12. Pues esta versión me parece de lo más original!!!

    Abrazos

    ResponderEliminar
  13. Roser ,pues tienen que estar muy ricos con esa salsina tan buena
    besinos

    ResponderEliminar
  14. Roser, sempre em sorprens!! M'encanta! Té que estar deliciòs. petons

    ResponderEliminar
  15. Quina idea tan bona!!! ...i sorprenent!!! .....i novedosa!!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponderEliminar
  16. Quan veig les receptes que feu amb els moniatos penso que n'he de treure més profit però no m'acabo d'animar.
    Molt originals.
    Petons.

    ResponderEliminar
  17. Ostres que original!!!! tiene que estar buenísimo

    ResponderEliminar
  18. Ostres que original!!!! tiene que estar buenísimo

    ResponderEliminar
  19. Original i segur que boníssim!
    PTNTS
    Dolça

    ResponderEliminar
  20. Qué original Roser, si es que lo que no inventes tú...Yo lo único que variaría es lo de freír con aceite de girasol, prefiero el de oliva aunque quede algo más fuerte. Un abrazo aguapa

    ResponderEliminar
  21. qué ricas!!!!...me encanta ese tipo de aperitivo!!
    no dejes de pasarte por mi blog que estoy de promoción: sin gastos de envio por pedido de cucharas grandes de madera decoradas, que te pueden venir fenomenal para tus fotos!

    ResponderEliminar
  22. Que t'ha quedat be Roser, molt ben presentat!!!

    ResponderEliminar
  23. Buenas tardes Roser. Que original y rica tapa o aperitivo que has preparado. Tiene una pinta deliciosa y seguro que su sabor es estupendo con esa salsa.
    Un beso Paco

    ResponderEliminar
  24. M'encanta aquesta voluntat de fer les coses especials, a la manera de cada un !

    ResponderEliminar
  25. Molt bona idea aquesta versió de les clàssiques braves! sens dubte ha de ser un contrast de sabor ben especial!

    ResponderEliminar
  26. Molt original, sí senyor!! Me l'apunto perquè ara no se on trobaré jo moniatos....quina llàstima! Una abraçada!

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!