Buscar este blog

lunes, 27 de enero de 2014

Calamars amb la seva tinta

I vet aquí un altre plat descobert al país basc, a Zarautz concretament, i eren xipirons en realitat!! 

I com vam disfrutar!

Un plat per sucar-hi pa sens dubte!

Ingredients (per a 2 persones):

- 400 g anelles de calamar
- 1 ceba tendra
- 2 grans d'all
- 1 bitxo sec (opcional)
- 1/2 got de vi blanc
- 1/2 got d'aigua
- 2 cullerades soperes de salsa de tomàquet
- 1 sobre de tinta
- 1 patata
- Mongeta tendra (opcional)
- Sal i pebre
- Oli d'oliva


Preparació:

1. Sofregim la ceba i els alls a una paella amb una mica d'oli, sal i pebre. Podem afegir el bitxo en aquest punt si volem.

2. Un cop la ceba estigui daurada, afegirem les patates tallades petites, la mongeta tendra i les anelles de calamar. Deixem daurar uns minuts i, seguidament, afegim el vi, la salsa de tomàquet i l'aigua calenta amb la tinta desfeta.

3. Deixem coure uns 30 minuts, a foc lent. Si veiem que es queda sec, podem afegir una mica més d'aigua.

4. Un cop les patates ja estan cuites, ja ens ho podem cruspir!

Vigileu de treure el bitxo, que ningú s'ho menji!!

M'encanta aquest plat de calamars! Fàcil i tan bo!!

Bon profit!

lunes, 20 de enero de 2014

Plum cake de xocolata blanca i maduixes

Règim?

Ho sé, ara hem de començar a pensar amb l'operació bikini, però vaaaaa....disfrutem una mica més!!!

Avui us porto una bomba de sabor, aspecte i gust!! Un plum cake impresionantment addicte per golosos.

Ingredients:

- 2 ous
- 80 g mantega
- 1 iogurt grec
- 100 g sucre moreno (o 50 g sucre+ 50 g llet condensada)
- 110 g farina
- 2/3 de sobre de llevat Royal
- Un pessic de sal
- 75 g xocolata blanca a trossets
- 4 maduixes fresques
- 1 xarrup de kirsch o qualsevol licor que us agradi

PEL CRUMBLE:

- 20 g mantega
- 10 g llet condensada
- 20 g farina
- 20 g xocolata blanca
- Gotes d'essencia de vainilla
- 1 maduixa + 1 per decorar


Preparació:

1. Desfem la mantega al microones i la mesclem amb el sucre (o el sucre i la llet condensada). Batim bé amb les varetes. Afegim el iogurt, un ou i tornem a batre. Afegim el següent ou i tornem a batre amb força. Fiquem un pessic de sal i seguidament incorporem la farina amb el llevat. Remenem bé amb una espàtula. Finalment afegim el licor, els trossets de xocolata blanca i les maduixes a trossets també. Reservem.

2.  Mentrestant fem el crumble, una barreja que es fica a la superfície per donar-hi èmfasis i més sabor. Desfem la mantega amb la xocolata i la llet condensada al microones. Un cop desfeta hi afegim la farina, la vainilla i la maduixa trossejada. Remenem bé fins que ens quedi una massa gruixuda sense grumolls. Reservem.

3. Un cop tota la massa estigui ben barrejada, l'afegim dins un motlle rectangle tipus plum cake i el coem al forn preescalfat a 200ºC durant 15 minuts.

4. Un cop hagin passat aquests minuts, afegim el crumble per la superfície i l'enfornem 35 minuts més, o fins que l'escuradents surti net. Hem de vigilar que no se'ns cremi la superfície, si fos així tapem el plum cake amb paper de forn o d'alumini.

Deixem refredar i a disfrutar!!!


Bon profit!!

lunes, 13 de enero de 2014

Canelons freds de lluç amb els seus ous

Si si, ho heu llegit bé, lluç i els seus ous (els de la femella eh...)! És una recepta molt facileta y molt gustosa.

Els ous de lluç me'ls va portar en Máiquez, un company de feina, que li encanta el bon menjar i un bon vi que l'acompanyi!! Les va comprar al Carrefour, envasades amb la marca "embumar", i ja están llestes per menjar!

Gràcies Máiquez per deixar-me tastar un ingredient que per mi sola mai hagués comprat....

Ingredients (per a 2-3 persones):

- 8 plaques de lasanya

PEL FARCIT:
- 300 g lluç congelat
- 1 tomàquet petit madur
- 1 culleradeta de tàperes
- 1 patata gran cuita
- Sal i pebre

PER LA MAIONESA D'OUS:

- 1 ou
-50 g oli d'oliva
- 50 g oli girasol
- sal
- 100 g ous de lluç cuits
- 2 cullerades soperes de llet


Preparació:

1. Coem les plaques de lasanya amb aigua i les escorrem un cop cuites. Les deixem secar sobre un drap perquè no s'enganxin les unes amb les altres.

2. Fem la maionesa ficant l'ou, els olis i la sal a un vas. Emulsionem i fem una maionesa. Afegim els ous de lluç a trossets i la llet, i tornem a batre fins que ens quedi una maionesa una mica més lleugera. Reservem.

2. Bullim el lluç (net i sense espines) i un cop fred el tallem ben petit i el barregem amb un tomàquet tallat ben petit, les tàperes i una patata cuita ben aixafada. Salpebrem i ho mesclem bé tot. Afegim dues cullerades generoses de la maionesa reservada i farcim els canelons.

4. Fnalment, napem els canelons amb la maionesa i afegim un trosset d'ou de lluç perquè es vegi que dur aquest ingredient.

Aquest és un plat de festa, i no gaire pesat, que més podem demanar......

Bon profit!!!!!

domingo, 5 de enero de 2014

B-52.... pel meu aniversari

Us heu portat bé aquest any?

Compte que us bombarejo avui!! El B52 és un boeing bombarder però també un xarrup d'alcohol!

Durant l'hora de dinar a la feina, parlem de moltes coses, però una d'elles és de menjar (valgui la redundància, parlem de menjar mentre mengem).

La Marta, una companya de la feina, a la que compartim el bon gust per menjar i beure, em va parlar d'aquest xarrup que el va trobar espectacular, perquè s'ha de beure mentre flameja!! SISI!!!

També m'he l'autodedico, ja que ahir vaig cumplir 29 anys!!! L'últim de la dècada!! Me'l mereixo, vaaa....

Ingredients:

(les mesures feu les que vulgueu, segons com sigui de gran el got o la quantitat que vulgueu fer, l'únic que heu de tenir en compte és que la mesura és la mateixa per tots els licors)

- 1 mesura de licor café
- 1 mesura de baileys
- 1 mesura de cointreau

* Un soplet per cremar el xarrup i es prengui


Preparació:

1. A la base del got de xarrup, posarem una mesura del licor café. A sobre, amb molt de compte que no es mescli (ens podem ajudar d'una cullera), afegim la mateixa mesura de baileys, i sobre d'aquest el cointreau.

2. Escalfem el xarrup amb un soplet fins que prengui.

3. És el moment de córrer, ficar dins una palleta que no sigui dels xinos i a xuclar!!!


Divertit i molt bo!!

Que disfruteu de l'últim dia (oficial) de festes!!

Bon profit i que els reis us portin moltes coses!!