Buscar este blog

lunes, 16 de febrero de 2015

Orelles de Carnestoltes

Doncs existeixen molts postres pel carnaval, i aquest és un d'ells. Perquè no passem fred i tinguem energia!!

És un postre força econòmic i, tot i que és un postre fregit, no sembla que "empatxi" molt, sinó, digueu-li al Miquel que se'n va cruspir 5 seguides per postres....

Quan una cosa és bona, és bona i s'ha de compartir, en aquest cas, amb vosaltres. Aprofiteu que alguns pobles són festius per posar-vos mans a la massa.

Ingredients (per unes 20 orelles "de dumbo")

- 1 ou
- 25 ml anís
- Ralladura de mitja taronja ecològica
-50 g mantega o llard desfeta
- 60 g sucre
- 100 ml aigua tèbia
- un pessic de sal
- 250 g de farina (jo en vaig haver de posar quasi 300)

- Oli de girasol i oli d'oliva (50:50)
- Sucre glaç


Preparació:

1. En un bol barregem l'ou amb l'anís, la ratlladura, la mantega desfeta, el sucre, l'aigua i la sal. Ho barregem bé i afegim, a poc a poc, la farina tamissada fins que ens quedi una massa integrada i lleugerament enganxifosa.


2. Deixem reposar la massa 1 hora ben bona.

3. Seguidament, amb l'ajuda d'un corró o unes mans untades d'oli, agafem boletes de la massa i les estirem fins que quedin ben finetes, com més finetes millor. Amb la forma que volguem, siguin orelles, quadrats...el que us surti.


4. Posem a una paella els olis. i quan aquesta estigui ben calenta (ho sabrem perquè haurem tirat una petita porció de massa que començarà a daurar-se) hi anem afegint les orelles, a poc a poc. Els hi donarem la volta quan una cara estigui daurada i les deixarem reposar en paper absorbent perquè eliminin l'excès d'oli.

Les podem guardar en una caixa metàl·lica perquè durin més temps, tot i que el més segur és que en dos dies ja no n'hi hagin!!


Bon profit i que acabeu de passar un bon dia de festa (els que la tingueu)!!

10 comentarios:

  1. Aquestes orelles deuen de ser molt bones, doncs tots els ingredients m’agraden. Tindre que provar-les encara que no sigui carnestoltes
    Petons

    ResponderEliminar
  2. No n'he fet mai, però en alguna ocasió n'he menjat i són molt bones! ara tenint la recepta no hi ha excusa per a no fer-ne!! peó

    ResponderEliminar
  3. La de vegades que les he vist i no n´he fer mai! Això de les orelles de Dumbo m' ha agradat molt.

    ResponderEliminar
  4. Aquestes orelletas son una delicia, ummm ¡¡que bones!!

    ResponderEliminar
  5. Tampoco las he hecho nunca, pero si que las probe una vez y me gustaron
    Peto

    ResponderEliminar
  6. Es una pena que sólo sean para carnaval, debería comerse todo el año jajaja

    Abrazos!!

    ResponderEliminar
  7. Roser , que ricas son , yo este año no las hice , a ti te quedaron estupendas
    besinos guapa

    ResponderEliminar
  8. Que bonesss !!! vaig anar a LLeida i en vaig menjar...ara las puc fer amb la teva recepta !!! gracies reina !!!

    ResponderEliminar
  9. Jo n'he fet algun cop i són de vici total. Crec que jo no hi posava la taronja... el proper cop ho provaré així!

    ResponderEliminar
  10. Seguro que están deliciosas, todo lo que llevan es bueno.

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!