Buscar este blog

lunes, 30 de marzo de 2015

Ous farcits d'alvocat i salsa tàrtara

Com m'agraden els ous farcits! És una mossegada plena de sabors diferents, i és que l'ou dur, per si sol, ja és molt gustós!

Tenia ganes de fer una salsa tàrtara, i justament, un dia abans havia comprat uns alvocats madurs que tenia moltes ganes de menjar-me'ls, amb guacamole, a dauets, a les amanides....Al final va acabar sent una crema d'alvocat deliciosa. No és un guacamole perquè li faltaria la ceba i el tomàquet, que li quedaria fantàstic també, si en voleu posar.

A mi em va sortir això! Que he de repetir el dia que tingui invitats a casa, ho he de compartir!

Ingredients (per a 4 persones):

- 4 ous

PER LA CREMA D'ALVOCAT:

- 1 alvocat
- Suc de mitja llimona
- Sal
-Tabasc (opcional)

PER LA SALSA TÀRTARA:

- 50 g maionesa
- 1 culleradeta de tàperes picades
- 5 olives picades (a falta de cogombres encurtits)
- 1 culleradeta de café de mostassa
- Cibulet

- Espinacs per decorar


Preparació:

1. Bullim els ous durant 8-10 minuts màxim. I els deixem refredar abans de pelar-los.

2. Per fer la salsa tàrtara, barrejarem la maionesa amb les tàperes i les olives ben picadetes, una mica de mostassa (una micona, no us passeu) i el cibulet ben picadet. Reservem.

3. Per la crema d'alvocat. Aixafem la carn de l'alvocat amb una forquilla i l'aromatitzem amb suc de llimona, sal i tabasc, al gust de cadascú. Reservem.

4. Pelem els ous i els tallem per la meitat. Traiem el rovell i l'afegim a la salsa tàrtara.

5. Moment de muntar els ous farcits: jo els he col·locat dins una cullereta, amb una fulla tendra d'espinacs. Farcim la clara amb la crema d'alvocat i, per sobre, la salsa tàrtara amb el rovell. Decorem amb cibulet i restes de rovell que hagi sobrat.

Com diuen, un bocado de dioses!

Una altra idea per farcir ous, ideal pels vegetarians (no vegans) que ja estan farts de veure ous farcits de maionesa i tonyina!

Bon profit!

8 comentarios:

  1. una recepta molt de meu gust, i perfecta ara que ja comença la calor i comencen a venir de gust plats freds com aquest ;)

    ResponderEliminar
  2. M'apunto aquest farcit! han d'estar super bo!! petó

    ResponderEliminar
  3. Ostres, aquesta combinació de sabors ha de ser d'aquelles que fan gaudir de ple... ous, olives, alvocat ... uohhh
    T'agafo l'idea!!
    Petons!!

    Cuina d'emergencia

    ResponderEliminar
  4. Roser , que buenos , un entrante estupendo
    besinos guapa

    ResponderEliminar
  5. Roser, Hummm, per llepar-se els dits.

    ResponderEliminar
  6. Qué relleno tan jugoso y delicioso. Me encanta esta receta, la hago seguro. Llevo dos semanas preparando varias recetas con salsa tártara y me chifla, ahora a por los huevos rellenos. Besos guapa

    ResponderEliminar
  7. Aquests ous tenen una pinta espectacular!!!

    ResponderEliminar

  8. Buenas días Roser. Un plato muy rico estos huevos rellenos que has preparado, con aguacate y acompañados de esta deliciosa salsa tártara. Una receta ideal para este calorcito que ya empieza a asomar.
    Un beso Paco

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!