Buscar este blog

lunes, 28 de septiembre de 2015

Cuina thai: Pad Thai

Segona recepta de la cuina tailandesa, un clàssic que us podeu menjar pels carrers de Tailàndia. El Pad Thai.

Aquest plat pot estar fet amb peix, marisc, pollastre o tofu. En aquest cas ens el van ensenyar a fer amb tofu, així que "al loro" vegetarians!

És el seu plat estrella ja que és un plat únic: barreja fideus amb verdura, ous i proteïna! I ple de sabors, això no pot faltar! Potser masses i tot...jeje

Ingredients (per a 4 persones):

- 300 g fideus d'arròs
- Mig pebrot vermell
- Mig pebrot verd
- Mitja ceba de figueres
- 2 ous
- 50 g pollastre
- 50 g brots de soja 
- Cibulet
- 20 g cacauets o anacards
- 1 cullerada de salsa de soja
- 1 cullerada de salsa de peix
- 1 cullerada de salsa d'ostra
- 1 cullerada de salsa tamarindo
- 1 cullerada d'oli
- Xili en pols (opcional)


Preparació:

1.  Començarem rehidrant els fideus d'arròs dins un bol amb aigua calenta.

2. A un wok amb una mica d'oli hi afegim els pebrots i la ceba. Ho saltejem un parell de minuts i ho reservem. 

3. A la mateixa paella afegim els daus de pollastre i els saltejem fins que es començin a daurar. Reservem.

4. Ara és el moment de tirar-hi els ous, un per un, i fer una mena de remenat. Ho reservem juntament amb les verdures i el pollastre.

5. Al mateix wok hi afegim el tamarindo, la salsa de soja, la sala de peix, la d'ostra, el xili en pols i els fideus prèviament hidratats.  Ho saltejarem bé perquè és aquest el moment on s'han d'acabar de coure els fideus. Si creiem que li faltés líquid hi podem afegir unes gotes d'aigua, per facilitar la cocció.

6. Seguidament hi afegim el cibulet tallat i la resta de vegetals, pollastre i ous que hem reservat abans. Remenem bé i, finalment, hi afegim els brots de soja i els anacards picats. Dues voltetes més i cap a menjar!!

Aquest plat m'agrada perquè fem tota la recepta dins un wok! Això si, ja podeu tenir un calaix al rebost on posi: ingredients orientals. M'agradaria entrar dins una cuina tailandesa, ha de ser espectacular en colors i olors!

Bon profit!

lunes, 21 de septiembre de 2015

Paella de marisc .... la millor !!

El Miquel i jo disfrutem amb una bona paella o una bona fideuà. DIS-FRU-TEM com nens petits!

Mira que hem fet paelles a casa, moltes, de carn, de peix, de verdures.... i fins que no hem tastat aquest caldo, no ens hem topat amb la millor (i no estic exagerant, que consti!!)

Som conscients que el secret d'una bona paella és el sofregit i un bon fumet. L'arròs i el peix que li vulguis posar, és el de menys.

Mira que sóc fan dels caldos Aneto, però reconec que mai havia tastat abans el caldo de paella de peix i marisc! Porta un caldo de rap i un sofregit de marisc incorporat. Vam fer-ne una prova i és que, a part de fer una paella exprès, ens va quedar gustosíssima de sabor! És ideal per triumfar!

Ingredients (per a 4 persones):

- 250 g arròs bomba
- 1/2 ceba
- 1/2 pebrot vermell
- 1 pebrot vermell
- 4 gambes
- Anelles de calamar
-  Musclus
- Petxines
- Oli d'oliva
- Sal
- Rajolí de vi blanc


Preparació:

Com que tenim una paella de ferro, i una vitroceràmica, vam decidir fer la paella entre el grill elèctric i el forn, va quedar genial i amb socarrat i tot!

1. Posem la paella sobre el grill i començem a daurar les anelles de calamar i les gambes. Retirem.

2. Tot seguit afegim la ceba i els pebrots tallats. Salem, i si cal afegim un bon rajolí d'oli. Quan començi a agafar color afegim l'arròs i li donem unes quantes voltes. Ara és el punt de tirar-hi el vi blanc, perquè tota la substància que s'hagi enganxat a la paella es barreji amb les verdures i l'arròs.

3. En aquest punt afegim el caldo calent, d'un cop. I seguidament ho introduïm 15 minuts al forn preescalfat a 160ºC.

4. Quan hagin passat aquests 15 minuts, tornem a posar la paella al grill elèctric i hi afegim tot el marisc. Rectifiquem de sal i ho deixem coure uns minuts més fins que hagi evaporat tota l'aigua i sentim aquell soroll característic del socarrat.


I cap a taula.

Un plat de diumenge perfecte, que Aneto ens ajuda a fer-lo més fàcil però molt molt gustós. 

Realment només em falta felicitar-vos!

Bon profit!

lunes, 14 de septiembre de 2015

Espaguetis d'arròs en amanida

Ja se us han acabat les vacances?? Us porto una idea de dinar per la feina!

No sé si us heu adonat que cada vegada hi ha més gent amb intoleràncies i amb al·lèrgies. El gluten n'és una de les més recurrents.

Avui us porto una recepta per tots aquells celíacs o per tothom a qui no li senti bé la pasta, com a mi! Jo fa molts anys que vaig deixar de menjar pasta, no perquè no m'agradés, que m'encanta, sinó perquè no em trobava bé fent la digestió.

Aquesta amanida és genial, de veritat, plena de sabors i molt molt fresca! L'heu de fer!

Ingredients (per a dues persones):

- 150 g espaguetis d'arròs
- 100 g rúcula
- 2 llaunes de bonítol en oli d'oliva
- 1 tomàquet ecològic
- 10 olives verdes
- Sal


Preparació:

1. Bullim els espaguetis fins que estiguin cuits (depenent de la mida de la pasta pot variar entre 5 a 20 minuts)

2. Al plat, o carmanyola com en el meu cas, fiquem un llit de rúcula, el tomàquet tallat i les olives tallades.

3. Quan els espaguetis estiguin cuits, els escorrem i refredem. Afegim els espaguetis a l'amanida que hem fet, i per sobre, escampem el bonítol amb tot l'oli de la llauna, que sigui una llauna de qualitat!

4. Rectifiquem de sal, i d'oli si es desitja.

I a disfrutar!

A mi, m'encanta. I atipa.

És un plat d'aquells que et dóna energia per seguir fent coses, però que a l'hora et mantén la línia.

Bon profit!

lunes, 7 de septiembre de 2015

Cuina thai: Sopa de gambes i llet de coco

Hola de nou!! Començo el receptari post-vacacional amb una recepta oriental! Vaig prometre que vindria amb noves idees oi?

Aquesta recepta la vaig aprendre abans de l'estiu, ja que vaig fer un taller de cuina tailandesa

Vam aprendre 3 receptes molt clàssiques tailandeses:

- Sopa de gambes amb llet de coco
- Pad thai 
- Pollastre Satay

Els 3 plats van ser molt originals i 100% thai.

Avui us porto la primera recepta, una sopa que estarà present a la meva cuina una bona temporada, fins que me'n cansi, de com n'és de bona i fàcil! Apunteu perquè d'ingredients, n'hi han uns quants!!

Ingredients (per a 4 persones):

- 8 llagostins o gambes crues i senceres
-2 tomàquets madurs
- Mig pebrot vermell
- Mitja ceba
- Coriandre
- 2 bitxos secs (pimienta cayena)
- 20 g gingebre fresc
- Salsa de soja
- Tabasc
- Suc de llima
- Sèsam blanc i negre
- 600 ml llet de coco
- 300 ml caldo de peix
- Oli d'oliva
- Sal


Preparació:

1. Separem els cossos de les gambes, de la closca. Tallem el tomàquet, el pebrot, la ceba i el coriandre a trossos irregulars. Ho reservem tot.

2. A una olla amb un rajolí d'oli hi afegim els cossos i caps de les gambes. Ho remenem fins que començin a daurar-se. Seguidament hi afegim el tomàquet, el pebrot, la ceba i els bitxos. Ho tornem a remenar durant uns minuts. 

3. Ara hi afegim la llet de coco i el caldo de peix i ho deixem bullir durant 10 minuts.

4. Mentrestant, barrejarem les gambes amb el coriandre i el gingebre ben picadets i les saltejarem a una paella amb oli durant uns segons, de manera que quedin pràcticament crues (s'acabaran de coure dins la sopa calenta). Reservem i les arrebossem amb una mescla de sèsam blanc i negre.

5. Quan la sopa estigui feta, la triturem i la colem amb un xino. 

6. Ara és el moment de rectificar: rectifiquem de sal, afegint-hi una mica de salsa de soja. Rectifiquem de textura també (si la volem més líquida li afegim més llet o caldo o aigua), i finalment rectifiquem de picant, afegint-hi tabasc.

7. Disposem la gamba a la base del plat, i la sopa per sobre, cobrint-la generosament. Finalment, hi afegim unes gotes de suc de llima.

I ja us podeu transportar a Tailàndia!




Si us agrada aquesta cuina, aquesta sopa serà la vostra perdició, tant freda com calenta, agrada molt!

Bon profit!