Buscar este blog

martes, 31 de octubre de 2017

Panellets "sense culpa" per tota la família

Ja us vaig comentar fa temps que últimament busco la versió saludable de totes les receptes! També m'agrada menjar la versió "marrana" de tant en tant, però pel dia a dia, em declaro molt fan de les verdures, cereals integrals i llegums, en resum, de tot el que no és processat i saludable per la nostra salut.

Aquesta recepta me la va ensenyar la Núria Roura, és una recepta vegana per tota la família, ja que és molt fàcil de fer i els nens ens poden ajudar. El Martí em va "ajudar" durant uns moments jejej. Poc a poc, el important és que vagin col·laborant a la cuina per fer-los conscients de l'importància que té.

Ingredients:

- 2 moniatos
- 1 tassa de farina d'atmetlla
- 1 cullerada de panela (opcional)
- Ralladura de pell de taronja eco

- Coco ratllat
- Farina d'algarroba o cacao pur en pols


Preparació:

1. Coem els moniatos al forn durant 1 hora a 180ºC aproximadament.

2. Un cop cuits i refredats, els aplastem amb l'ajuda del Martí i d'una forquilla i, seguidament, hi afegim l'atmetlla, la panela i la pell de taronja. 


3. Ho barregem bé i, finalment, fem boletes de panellets que arrebossarem amb coco ratllat, cacao, pinyons, avellanes...el que més us agradi.

Queden uns panellets tovets però molt suaus, gustosos i que no et sentiràs mai culpable perquè són super saludables.

Doncs apa, aquí teniu la meva versió saludable dels panellets.

Bon profit i bona castanyada!!!!

7 comentarios:

  1. Bon dia Roser! Molt bo el nom dels panellets: "sense culpa" :))) Ara ja sabem la recepta que hem de seguir els que no podem deixar de menjar-ne ;D

    I una pregunta... perdona la meva manca de coneixement però què és la panela?

    Gràcies i una abraçada

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola Dolors, doncs és com el sucre moreno però encara menys refinat, està considerat com un dels millors "sucres", tot i que prové de la canya de sucre també, però la seva elaboració és més natural. la utilitzen molt a sudamèrica. :) bona castanyada!!!

      Eliminar
  2. Otra manera de hacerlos que siempre viene ver y saber.
    Bona castanyada
    Peto

    ResponderEliminar
  3. Bona castanyada maca, segur que el Martí ja gaudeix molt amb la festa.
    Uns panellets diferents, però segur que estàn ben bons.
    Petons.

    ResponderEliminar
  4. Roser , que buena pinta tienen , seguro que están tremendos
    besinos

    ResponderEliminar
  5. Tot s'hi val, tot s'hi val! i si és amb un pintxe com el teu encara més. Jo tinc pendent de provar la panela.

    ResponderEliminar
  6. Bueno, si son más saludables podremos comer el doble ¿no? jajaja Ya veo que tuviste una estupenda ayuda

    Petons!!!

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!